WinMo.nl

We're in Mobile – nieuws, reviews, tips & trucs

  • Je bevindt je hier: 
  • Voorpagina
  • Telefoongesprekken opnemen (recording) op je toestel
online adverteren www.m4n.nl


Telefoongesprekken opnemen (recording) op je toestel

telefoongesprek_recordHet is nog steeds een omstreden functie; het direct kunnen opnemen/recording van telefoongesprekken (beide kanten van de lijn). En al helemaal het recorden/opnemen van het gesprek terwijl je je gesprekspartner niet van de opname op de hoogte stelt. Of de wet op privacy er nu blij mee is of niet, er zijn nu eenmaal mensen die het doen. Vroeger was het zelfs een standaard feature op enkele telefoons, zoals bijvoorbeeld de Nokia 9200 series Communicator. Tijdens een gesprek startte je gewoon de voicerecorder en het resultaat was een compleet opgenomen telefoongesprek.
Voor Windows Mobile zijn er enkele programma’s te krijgen die primair als uitgebreide voicerecorder dienen.
Voorbeelden zijn de Resco Adio Recorder en Vito Audio Notes. Deze twee programma’s zijn uitgebreide voicerecorders, welke net zolang kunnen opnemen als dat je geheugen(kaart) dat toelaat, en in vrijwel elk bekend audioformaat.

Een nuttige extra feature die beide programma’s kennen is dus het kunnen opnemen van telefoongesprekken. En allebei kunnen dat ook automatisch. Dus het programma is gewoon afgesloten, maar start in de achtergrond direct op en begint met opnemen zodra je een telefoongesprek start/aanneemt.

 

Resco Audio Recorder

 

Het opnemen van telefoongesprekken op verschillende toestellen geeft echter weer verschillende resultaten.
Het opnemen van een telefoongesprek met Resco Audio Recorder werkt bijvoorbeeld niet op toestellen uit de HTC Touch familie (Diamond, Pro, HD, Cruise II), daar de functie 100% afhankelijk is van de hardware. Opgenomen telefoongesprekken laten in zo’n geval alleen jouw kant van de lijn (dus jezelf) horen en niet de andere kant.
Resco meldt dan ook:

“(Both sides recording is hardware dependent. If your recording contains voice of one side only, it is not due to the program’s failure.)”

 

Met Vito Audio Notes hadden wij echter meer succes op de HTC Touch HD. Elk telefoongesprek wordt automatisch opgenomen en… je hoort beide kanten van de lijn terug!
Kenmerkend voor de opnamefunctie is natuurlijk wel dat je jezelf beter en luider hoort (je zit immers het dichts bij de microfoon) dan de andere kant van de lijn, maar het is allemaal prima te horen, vooral als je het gesprek met een koptelefoon terug luistert.

 

Vito Audio Notes

 

Al je opnames staan direct na het stoppen met opnemen in een mooi lijstje (chronologische volgorde) en met één enkele aanraking luister je alles gelijk terug.
Beide pakketten werken voor wat betreft het ‘voice recorden’ perfect, maar Resco Audio Recorder gaat Vito’s tool voorbij waar het extra’s, bestandsformaten en kwaliteitsinstellingen aangaat.

Welk programma er echter op jouw toestel in slaagt om BEIDE KANTEN van telefoongesprekken op te nemen moet je zelf uitproberen. Zoals eerder gezegd hoorden we alleen onszelf terug met de combinatie HTC Touch HD en Resco, maar ging het wel weer goed met de HTC Touch HD en Vito.
In ieder geval is er dus een zeer eenvoudige manier om met een Windows Mobile smartphone een telefoongesprek op te nemen!

 

Beide pakketten zijn commercieel verkrijgbaar en kennen een trial versie.
  Gepubliceerd op 3 maart 2009 door Redactie onder Tips & trucs (14.514 keer bekeken)
  

Eén reactie op “Telefoongesprekken opnemen (recording) op je toestel”    frevell schrijft:
    11 november 2009 om 23:50

    Misschien freeware Auto Call Recorder? http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=528507

Reageer op dit bericht

Je moet aangemeld zijn om een reactie te kunnen plaatsen.