WinMo.nl

We're in Mobile – nieuws, reviews, tips & trucs

 • Je bevindt je hier: 
 • Voorpagina
 • Review: Samsung SGH-i900 Omnia
online adverteren www.m4n.nl


Review: Samsung SGH-i900 Omnia

Als het goed is wordt Nederland deze week (35) nog getrakteerd op -eindelijk- de Samsung SGH-i900 Omnia. De langverwachte nieuwe Windows Mobile smartphone van Samsung, die de gemoederen de afgelopen tijd flink heeft beziggehouden, zal door veel mensen met open armen worden ontvangen.
Wat maakt dit nieuwe toestel zo speciaal dan? Lees deze review waarbij we de i900 eens van dichtbij bekijken…

Samsung en Windows Mobile
Samsung wedt op de smartphonemarkt momenteel op twee paarden: het Symbian OS en Windows Mobile. Beter kan het toch eigenlijk niet? Voor een ieder wat wils en het ‘van alle markten thuis zijn’ is goed voor je imago als fabrikant. Op het Samsung Windows Mobile-vlak begon het voor Europa ergens tegen het einde van 2006 en kwam Samsung met de i320, i600 (en equivalenten op de Amerikaanse markt), i620 en i780.
De nieuwe i900 Omnia is de laatste toevoeging aan Samsung’s Windows Mobile assortiment.

 

Buitenkant
De Samsung i900 is verkrijgbaar in twee kleuren: zwart en wit.
De zwarte uitvoering is helemaal zwart, de witte heeft een chromen lijst op de voorzijde en een witte achterkant. Het exemplaar in deze review betreft de zwarte.

Het toestel voelt zeer solide, compact en slank aan. De bouwkwaliteit is dik in orde: geen ongewenst gekraak of slecht afgewerkte zaken.
De buitenkant van het toestel is helemaal van kunststof, waarbij de voorzijde en zijkanten in het glanzend zwart zijn uitgevoerd. De achterkant van het toestel (de hele achterkant is de batterijklep) lijkt van geborsteld staal, maar is eveneens van kunststof.
Het display is net zoals op b.v. de Apple iPhone en HTC Touch Diamond ‘effen’ en ligt niet verzonken in de behuizing; typerend voor de ‘touch telefoons’ van vandaag.
Het scherm zelf is voorzien van een laagje dat vingervlekken tegengaat -wat redelijk werkt- maar hierdoor is het oppervlak wat stroever onder de vingers dan op b.v. de HTC Touch Diamond, die dit laagje niet heeft.

 

    

  

 

De afmetingen van het toestel zijn 11,2 x 5,7 x 1,3 cm. Het gewicht inclusief batterij is 120 gram.

  

 

Bovenstaande foto’s vergelijken het formaat van de Samsung i900 met
andere toestellen: de HTC Touch Pro, HTC Touch Diamond en
de Samsung SGH-i780.

   

 

 

In de doos
De Samsung i900 wordt in een vrij compleet pakket geleverd. Wat krijg je er allemaal bij?

 

 

A: USB-kabel (Samsung aansluiting naar USB, zie verder)
B: Headset adapter (Samsung aansluiting naar 3,5 mm jack, zie verder)
C: 3,5 mm stereo earphones (zie verder)
D: CD-ROM met digitale handleiding, PC-software en snelstartgids
E: Batterij
F: Samsung SGH-i900 Omnia
G: Netvoeding
H: Earphone earpieces (zie verder)
I: Stylus (zie verder)

 

Millionaire Pack
In Nederland wordt de Omnia geleverd in het speciaal samengesteld ‘Millionaire Pack’, welke 29 augustus werd gepresenteerd tijdens de Millionair Fair te Noordwijk. Naast de inhoud zoals hierboven omschreven zit er een bijpassende Bluetooth headset in de doos (Samsung WEP-350) met een winkelwaarde van € 59,95.
Daarnaast worden er in het pack een limited edition lederen travel case en extra stylus meegeleverd.
Als extra vinden klanten een uitgave van het Miljonair Magazine en maken i900-kopers kans om waanzinnige prijzen te winnen en zich een dag een echte miljonair te voelen!

 

 

 

 

 

 

 

Aansluiting
De aansluiting op de i900 is dezelfde als op de huidige Samsung toestellen (type S20). De aansluiting combineert stereo audio, voeding, data (USB 2.0) en TV-out.
Net als op alle Samsung’s zit deze connector onder een kunststof kapje.

 

   

 
Headset
De meegeleverde headset bestaat zoals je bij ‘In de doos’ hierboven hebt kunnen zien uit twee delen.
Het eerste deel loopt van de connector voor in het toestel naar een klein kastje met daarin de microfoon en de push-to-talk knop. Deze knop gebruik je voor voicedialing en het opnemen/ophangen van een gesprek.
Op dit kastje zit een standaard 3,5 mm jack-ingang, zodat je vrijwel alle standaard koptelefoons maar ook luidsprekers/versterkers of wat dan ook op het toestel kan aansluiten.
Samsung levert een 3,5 mm ‘in ear’ headset mee, voorzien van rubberen kapjes voor in het oor. Omdat lang niet alle oren hetzelfde zijn, zitten er drie verschillende maten dopjes bij.

 

 

 

   

 

Stylus
In principe heb je een stylus niet nodig bij de i900; alles gaat tegenwoordig prima met de vingertoppen.
Omdat sommige mensen toch van mening zijn dat een stylus een onmisbaar stuk gereedschap is en je hem sowieso nodig hebt om de softresetschakelaar in te drukken (op de bovenkant), zit hij er toch bij.
De manier waaróp is apart: een klein buisje wat doet denken aan mascara. Wanneer je het dopje van het buisje trekt schuift de stylus in zijn geheel uit en heb je een pennetje van redelijk formaat in handen.

 

 

De Samsung i900 heeft geen stylusslot. Je kunt het pennetje dus niet kwijt in het toestel, maar dankzij het lusje op de stylus kun je hem wel door het daarvoor gemaakte ringetje op de zijkant van het toestel halen, zodat je de pen toch altijd bij je hebt.

 

   
Batterij
De verwisselbare lithium ion accu heeft een capaciteit -volgens de specificaties- van 1440 mAh (3,7 V).
Of het echt een 1440 mAh batterij is weet ik niet, want op de batterij zelf wordt er geen capaciteit genoemd.
De beloofde maximale standbytijd (dus echt alleen maar aan staan) is 500 uur en maximale spreektijd 5 uur.
In de harde praktijk met Bluetooth aan, dataverbinding open en intensief gebruik gaat het toestel hooguit een dag mee. Regelmatig bijladen via autolader, computer of netvoeding is dus zeker geen overbodige luxe.
Jammer, want de batterijlevensduur was bij voorgaande Samsung smartphones een heikel punt. Bij veel modellen werden er zelfs twee accu’s + externe batterijlader meegeleverd om het probleem te ‘ondervangen’. Ik ben bang dat ook de i900 wel een veel sterkere batterij had kunnen gebruiken. Een extra batterij of externe batterijlader zitten niet in de doos, deze zijn wel als losse accessoires te krijgen.
 

   

Geheugen
256MB FlashROM, 128MB opslag, waarvan ongeveer 90MB vrij beschikbaar voor de opslag van gegevens.
Daarnaast is de Samsung i900 uitgerust met een apart flashgeheugen van 8 of 16GB. De 8GB versie (in zwart en wit) komt als eerst beschikbaar, de 16GB (kleuren nog onbekend) volgt later.
Dit zeer welkome flashgeheugen is aanwezig als station ‘Mijn opslag’ en kan natuurlijk worden gebruikt voor de opslag van o.a. veel muziek, foto’s en video’s!
Het toestel is voor de koppeling met een PC als USB-opslagapparaat te configureren, zodat je dit interne geheugen of de geplaatste geheugenkaart als standaard USB-geheugen kan benaderen.

Zoals boven al werd aangegeven kan het geheugen worden uitgebreid met MicroSDHC-kaarten tot 32GB.
Het MicroSD-slot bevindt zich onder de batterijklep. En helaas……….. de batterij moet eruit om de kaart te kunnen plaatsen/verwijderen!!! Dat is echt ongehoord kwalijk deze dagen en dus moet steeds het toestel uit en weer aan (+ de opstarttijd) wanneer je om wat voor reden dan ook bij het kaartje moet zijn. Jammer!!

 

 

 

  

 

    

 

Processor
De processor is dezelfde Marvell PXA312 (ARM920T) Xscale variant uit de Samsung i780. De kloksnelheid bedraagt 624MHz. Deze krachtige processor doet zijn werk goed in het hele toestel. De response en b.v. het bladeren door contacten/webpagina’s gaat vlotjes. Ook voor wat betreft het afspelen van hoge kwaliteit video (zie verder) merk je dat een snelle processor geen overbodige luxe is.

 

Telefoon
Aan de Samsung i900 Omnia heb je een goede mobiele telefoon, zij het dat de batterij vrij kort meegaat (zie ‘batterij’ boven) indien je het toestel intensief gebruikt.
De kwaliteit van het geluid tijdens gesprekken is goed, goede verstaanbaarheid (voor de andere kant) en een stabiele dataverbinding.
De Omnia is een ‘quadbander’, en doet het dus op 850/900/1800/1900MHz vrijwel overal wel.
Videotelefonie is mogelijk dankzij de VGA-camera op de voorzijde van de i900.
Voor wat betreft data biedt het toestel je GPRS, EDGE, UMTS en HSDPA, waarvan de laatste twee op 850, 1900 en 2100MHz.
Leuk detail: de bewegingssensor (zie verder) in het toestel kan een binnenkomend gesprek/afgaand alarm muten wanneer je het toestel omdraait. Deze feature kennen we ook van HTC’s Touch Diamond/Pro.

  

Display
De Samsung i900 heeft een 16:10 breedbeelddisplay met een nieuwe resolutie: 240 x 400, ook wel ‘WQVGA’ (Wide QVGA) genoemd.
We zagen hier natuurlijk veel liever een WVGA 480 x 800 scherm, maar goed, 240 x 400 doet zijn werk ook wel goed en b.v. foto’s en film komen goed tot hun recht.
Het heldere 3,2-inch scherm kan 65.536 kleuren weergeven en is aanraakgevoelig.

 

Camera
De camera op het toestel beschikt over een auto focus en maakt 5.0 megapixel foto’s (2560 x 1920 pixels) in het JPEG-formaat.
Een flits LED is aanwezig. De kwaliteit van de foto’s is best goed te noemen, alleen geldt ook hier weer dat foto’s bij minder licht (ondanks de LED-flits) al snel veel ruis vertonen.
Video’s neem je op in MPEG-4 met maximaal 640 x 480 pixels en 15 beeldjes per seconde.

 

 

Hier zie je een voorbeeld van een foto genomen met de i900. Klik op de foto om deze op ware grootte te bekijken:

 

 

  

 

TV-out
Een goede extra in de Omnia: een TV-out functie. Alles op je schermpje dus ook op je (grote) TV. Leuk voor media als foto’s, muziek en video.
Zakelijke gebruikers hebben waarschijnlijk meer baat bij het rechtstreeks kunnen presenteren vanuit het toestel. Zeulen met een laptop is voor deze doeleinden dus niet meer nodig. Dezelfde aansluiting voor stroom, data en audio maakt de uitvoer van het videosignaal mogelijk.
Helaas zit de benodigde kabel niet in de doos en dien je deze apart aan te schaffen.
De kabel betreft een composite-uitvoering (video, audio L, audio R).

 

GPS
Aanwezig, met assistentie van het mobiele netwerk (AGPS) in de vorm van de ‘Enhanced GPS XTRA’ applicatie.
De chipset is ons even onbekend, maar wat erg… de programmatuur rondom de GPS-ontvanger is identiek aan die van de Samsung SGH-i780. Wat dat betekent? Dat navigatiepakketten waaronder TomTom Navigator 6 en 7 NIET met de ingebouwde GPS overweg kunnen. De datastroom van de ontvanger wordt op een dusdanige manier aangeleverd dat TomTom Navigator het signaal gewoonweg niet begrijpt.
Pakketten als Google Maps, Route 66 Mobile 8 en Garmin Mobile XT zijn van huis uit beter geinstrueerd en werken probleemloos met de interne GPS.

TomTom Navigator werkt alleen als de interne GPS eerst door een ander programma wordt ‘vertaald’ en in begrijpelijke vorm wordt aangeboden. Software die dit doet is te krijgen in de vorm van b.v. GPSgate, PortSplitter en GPSProxy, maar omdat je zo’n programma steeds moet starten voordat je TomTom start blijft het natuurlijk een soort van behelpen. Ellende!! Waarom heeft Samsung hier nou niet van geleerd met de i780??

 

    

Links: TomTom Navigator 7 op de Samsung i900 Omnia.
Rechts: GPSProxy welke nodig is om de GPS bruikbaar te maken voor TomTom.
Zie ons artikel hier voor meer informatie over TomTom Navigator op de Samsung i900.

     

    

Eenmaal met zo’n programma in de achtergrond werkte TomTom Navigator 7 in ieder geval naar behoren. Het 240 x 400 scherm is prettig tijdens het navigeren!
De koude fix was er in 28 seconden, warm in 6 en heet in 2.
Er is geen aansluiting voor een externe ontvanger aanwezig.

 

Google Maps in actie.

 

 

Accelerometer
Het lijkt er een beetje op dat alle moderne smartphones een bewegingssensor ingebouwd krijgen.
Deze sensor is natuurlijk erg functioneel, dus van ons mag hij vanaf nu overal wel inzitten.
In de Samsung i900 Omnia wordt de sensor voornamelijk gebruikt voor het automatisch roteren van het scherm wanneer je het toestel draait (eventueel uit te schakelen).
Dit roteren gebeurt overal, in elke applicatie en met bijzondere animaties! Er zijn er nogal wat in te stellen en gezien het feit een filmpje meer zegt dan duizend woorden:

 

 

 

Een andere toepassing is de eerder genoemde gimmick waarmee een binnenkomend gesprek/afgaand alarm op stil gaat wanneer je het toestel omdraait.

N.B. De bewegingssensor van de Samsung i900 gebruikt een andere driver dan de sensor in de HTC Touch Diamond. De third party accelerometer-toepassingen die voor de Touch Diamond geschreven zijn zijn dus niet compatible met de Samsung i900.

 

 
Windows Mobile 6.1 – meertalig!
De Samsung SGH-i900 Omnia is voorzien van Windows Mobile 6.1 Professional.
Alles wat er in een Windows Mobile 6.1 installatie thuis hoort is aanwezig, inclusief Office Mobile 6.1 (met OpenXML-ondersteuning en OneNote Mobile).
De grote verrassing hier is het gegeven dat Samsung i900 ondersteuning biedt voor meerdere talen.
In het instellingenmenu heb je een optie ‘Taal wijzigen’, waarmee je het GEHELE OS van een andere taal kunt voorzien. Standaard zijn Nederlands, Engels en Frans aanwezig. De talen zijn aanwezig in de vorm van ‘language images’ (MLI-bestanden) en kunnen van de Samsung Mobile website worden opgehaald.
Het grote voordeel is dat je zelf kunt bepalen welke MLI-bestanden je hebt staan en dat er dus ook andere talen beschikbaar komen.
Iedere keer dat je van taal wijzigt (in principe komt dit natuurlijk niet meer dan één keer voor) is dit gelijk aan een harde reset. Het toestel start dan opnieuw op in de gekozen taal. Groot voordeel dus!!

 

TouchWiz en extra software
Bovenop de standaard Windows Mobile 6.1 installatie draait Samsung’s eigen gebruikersomgeving ‘TouchWiz’. TouchWiz was al eerder te zien in de Samsung SGH-F480 TouchWiz Phone en is een makkelijk te gebruiken interface, welke je geheel met één hand/vinger kunt besturen. Alles gebeurt en beweegt met ‘vingervegen’ zoals scrollen, het bladeren door je muziekcollectie, het bekijken van je foto’s en video’s, het opzoeken van contacten en het raadplegen van contactpersonen.
Een fraai en nuttig onderdeel van de touch interface is het gadget bureaublad (ook aanwezig in de F480). Dit ziet er in principe uit als het gewone Windows Mobile todayscreen, maar je kunt een verticaal lint tevoorschijn halen gevuld met gadgets/widgets. Elk gadget is naar het bureaublad te slepen en vrij te plaatsen. De meeste gadgets zijn echter vrij groot, zodat er niet meer dan drie tegelijk in het scherm passen. Wel erg handig is het dat je in portrait (staand) en landscape (liggend) stand een apart bureaublad tot je beschikking hebt, zodat je in liggende/horizontale stand andere gadgets kan plaatsen.
Mensen die gehecht zijn aan de gadgetbar van Windows Vista zullen deze functionaliteit ongetwijfeld waarderen. Het is alleen jammer dat het soms even duurt voordat het toestel na het roteren van het scherm de geactiveerde gadgets weer toont.

 

    

 

 

Het zogeheten ‘Hoofdmenu’ van de Samsung SGH-i900 Omnia (ook gezien in de SGH-F480) biedt een raster van 12 vingervriendelijke iconen (2 x 12 totaal) die naar de meest gebruikte applicaties verwijzen.
De gebruiker heeft zelf ook een eigen rasterpagina tot zijn beschikking, waar er 12 snelkoppelingen naar programma’s van eigen keuze kunnen worden geplaatst.

  

 

 

 

Hierboven viel het al: een filmpje meer zegt dan duizend woorden, dus bekijk het volgende fragmentje voor een indruk van de TouchWiz interface in de Samsung i900:  

 

 

 

Naast de TouchWiz user interface heeft Samsung natuurlijk ook het nodige werk verricht om e.e.a. er in de stijl van de i900 uit te laten zien. Zo zijn er een aantal applicaties als b.v. de telefoon en de rekenmachine van een skin/theme voorzien en zijn er voor o.a. de contactenpersonenlijst en media player nieuwe TouchWiz versies naast de standaard Windows Mobile uitvoeringen gekomen.
Hieronder een aantal schermvoorbeelden:  

 

    

    

 

 

 

Toetsenbord en muis
Samsung heeft voor i900 Omnia gekozen voor een zelfde soort virtueel ‘touch keyboard’ als op Apple’s iPhone en HTC’s Touch Diamond/Touch Pro.
Het schermtoetsenbordje is in de breedte wel wat smaller vanwege de krappe 240 pixels, maar desondanks is het typen met twee duimen goed te doen. Tuurlijk vereist het goed kijken en een poosje oefenen, maar het typen wordt vergemakkelijkt door… haptische feedback! Ja, de i900 heeft ‘haptics’ en trilt kort en subtiel bij iedere toetsdruk die je geeft. Zo voel je dat je een toets ‘indrukt’ en voor de hele beleving van het invoeren is dat wel zo prettig. Voor iemand die vindt dat het lijkt alsof hij steeds onder stroom staat is de feedback uiteraard ook uit te schakelen.
Een mooi voordeel van het toetsenbord is dat hij ook liggend (landscape schermoriëntatie) te gebruiken valt. De toetsjes worden dan wat breder maar weer wat minder hoog – maar nog steeds goed te gebruiken. Je kunt dus gewoon typen wanneer je het toestel kantelt en de bewegingssensor het scherm meedraait.

 

       

 

Een andere leuke feature is de ingebouwde optische muis. Deze kennen we reeds van de Samsung SGH-i780 en is meegekomen naar de i900 Omnia. Het idee is simpel: een klein raampje onder het display welke ingedrukt kan worden en een zwak, onzichtbaar licht uitstraalt. Wanneer je je vinger voor dit venstertje plaatst wordt dat licht weerkaatst en zodoende wordt de beweging waargenomen.
Je kunt het raampje als traditioneel 5-wegs directional pad gebruiken (naar boven, beneden, links en rechts bewegen met de vinger) of als echte muis.
Hiertoe zet je de muisstand aan via het instellingenmenu, waarna een heuse muiscursor op het scherm verschijnt.

 

 

 

De besturing werkt via het venstertje net als op touchpads bij laptops. Indrukken is linkermuis, ingedrukt houden is rechtermuis.
Het werkt heel natuurlijk (ook met de muis is éénhandsbediening mogelijk) en het is een heel fijne feature om erbij te hebben!

Bekijk onderstaand filmpje om het gebruik van het virtuele toetsenbord en de muis in de praktijk te zien:

 

 

 

 

Opera Mobile 9.5
Samsung heeft er verstandig aan gedaan om net als concurrent HTC (X7510/Touch Diamond/Pro) een volledige versie van de nieuwe Opera Mobile 9.5 webbrower mee te leveren.
Internet Explorer Mobile is ook nog steeds aanwezig, maar voor het echte browserplezier is Opera 9.5 natuurlijk een veel beter alternatief.
Veel websites/reviews meldden het al eerder: Opera 9.5 voor Windows Mobile is de beste mobiele webbrowser. Of dat echt zo is? – try it!
Zeker de snelheid, zoom en ‘wrap text to always fit screen’ mogelijkheden zijn zeer gewaardeerde eigenschappen van Opera’s mobiele 9.5 versie.
Op de Samsung i900 komt Opera vanwege het brede scherm goed tot zijn recht. Dat de WQVGA resolutie nét iets weinig is merk je wanneer je de volledige pagina in beeld hebt. Op VGA displays is de tekst dan namelijk nog leesbaar (voor hen met de goede ogen), op de i900′s 400 x 240 niet. Gelukkig komen de uitgekiende zoomkunsten van de browser dan ook extra goed tot hun recht!

 

       

Opera Mobile 9.5 op de Samsung i900, staand en liggend.

 

 

 

Multimedia
Ook niet geheel onbelangrijk tegenwoordig: de multimedia prestaties van een smartphone. Vandaag de dag moeten we natuurlijk wel muziek kunnen luisteren, video’s kunnen kijken en fotoalbums mee kunnen nemen op Windows Mobile devices en zeker op een toestel als de Samsung i900 Omnia.
En dat kan zelfs zeer goed, want het ruime -zelfs nog uitbreidbare- flashgeheugen van 8 of 16GB leent zich natuurlijk perfect voor het meenemen van allerhande media.
De i900 heeft daarnaast ook alle power in huis om multimedia goed te kunnen behandelen.

Voor wat muziek zit je gebakken met het toestel. De i900 geeft een waanzinnig geluid via de ingebouwde luidspreker (gecombineerd met de telefoonhoorn). Ik was sprakeloos bij de eerste test. De kwaliteit is perfect voor een smartphone speaker, zelfs of maximaal volume is het nog ongestoord (of nou ja, ongestoord) genieten geblazen. Veel mensen zijn bijzonder goed te spreken over de luidsprekerkwaliteit/-volume van de Nokia E90 Communicator, de i900 klinkt net zo goed en gaat zelfs nog iets harder.
Voor wat betreft het geluid van een stereo earset zit je zoals je boven bij ‘In de doos’ hebt kunnen lezen ook goed. De meegeleverde headset adapter doet het namelijk met alles waar een 3,5 mm stekker aan zit. Dus ook je favoriete (dure) Sennheiser headset!
Een beetje volgens de norm van nu kan de i900 Omnia voor hi-fi stereo natuurlijk ook met Bluetooth A2DP/AVRCP apparatuur overweg.

Voor video zit je ook goed met de Samsung Omnia. Het breedbeeldscherm is natuurlijk uitermate geschikt voor het afspelen van ‘onverloren’ 16:9 video en is scherp, kleurrijk en helder genoeg om video tot een feestje te maken.
Daarnaast presteert de Marvell PXA processor met de Xscale hardwareversnelling natuurlijk uitmuntend voor wat betreft de zwaardere videoformaten.

De Samsung SGH-i900 heeft de primeur om als eerste DiVX-gecertificeerde Windows Mobile handheld door het leven te gaan. Dat wil zoveel zeggen als dat DivX het toestel heeft goedgekeurd (en dus z’n stempel erop drukt) voor het spelen van het DivX-videoformaat/codec en dat de i900 dat dus ook out-of-the-box doet.
Elke i900 is daarnaast uitgerust met een unieke registratiecode die de gebruiker bij DivX recht geeft op online support en downloadbare extra’s.

 

Zelf even meekijken hoe de Samsung i900 omspringt met audio? In onderstaand filmpje speelt de HD trailer van The Dark Knight in CorePlayer Mobile. Video: MPEG4 1200 kbps, 400 x 240 (1-op-1 i900 resolutie) 25 fps, 192 kbps audio op 48000 Hz:

 

 

 

 

Indrukwekkend
De langverwachte Samsung SGH-i900 Omnia is zondermeer een indrukwekkend apparaat. “Nou dat lijkt wel weer heel erg op een iPhone…” is een wellicht veelgehoorde blijk van jaloezie opmerking jegens de Omnia, maar nagenoeg iedereen vindt hem dan toch wel weer mooi.
Zonder gekkigheid, of het toestel nou ook een ‘iPhone killer’ moet worden? Misschien staat het verwachtingsprofiel van de (zakelijke) Windows Mobile gebruiker en de iPhone gebruiker daar te ver voor uit elkaar. De één vindt daardoor van wel en de ander weer van niet.

In ieder geval kan Samsung zeker niet klagen voor wat betreft de verkregen aandacht voor de Omnia in de media en is het Koreaanse bedrijf zeker van plan om dik op het toestel in te zetten (marketing e.d.).
Wij zijn in ieder geval onder de indruk van de slanke i900 Omnia en vertrouwen er wel op dat het toestel als bijna vanzelf zijn weg naar vele klanten zal vinden. Het gadgetgehalte is er in elk geval hoog genoeg voor!

 

 

De Samsung SGH-i900 Omnia heeft een verkoopadviesprijs van ca. € 550,00 zonder abonnement.
De 8GB versie is in week 35 leverbaar, 16GB zal later volgen.

 
  Gepubliceerd op 27 augustus 2008 door Redactie onder Reviews - toestellen (15.714 keer bekeken)
  Tags: , ,

2 reacties op “Review: Samsung SGH-i900 Omnia”  DeOS schrijft:
  28 augustus 2008 om 08:00

  “TomTom Navigator werkt alleen als de interne GPS eerst door een ander programma wordt ‘vertaald’ en in begrijpelijke vorm wordt aangeboden. Software die dit doet is te krijgen in de vorm van b.v. GPSgate, PortSplitter en GPSProxy, maar omdat je zo’n programma steeds moet starten voordat je TomTom start blijft het natuurlijk een soort van behelpen. Ellende!! Waarom heeft Samsung hier nou niet van geleerd met de i780??”

  Waarom heeft TomTom hier niet van geleerd zou ik eerder denken. TomTom is zo te zien één van de weinige pakketten die deze chipset niet ondersteund. Helaas voor TomTom betekend dit dat ik voor dit toestel ga kijken naar andere navigatiesoftware.

  richierichie schrijft:
  15 september 2008 om 22:38

  tomtom werkt met de instructie zoals te vinden op deze site

  maar nu heb ik het probleem dat tomtom6 dubbel op het scherm staat…

  kan ik dat nog ergens instellen?

  gaarne jullie hulp!

Reageer op dit bericht

Je moet aangemeld zijn om een reactie te kunnen plaatsen.