WinMo.nl

We're in Mobile – nieuws, reviews, tips & trucs

  • Je bevindt je hier: 
  • Voorpagina
  • Review: HTC HD2
online adverteren www.m4n.nl


Review: HTC HD2

Onlangs werden de liefhebbers van Windows phones verwend met het langverwachte nieuwe topmodel van HTC: de HD2.
De HTC HD2 (T8585) ging lang door het leven onder codenaam ‘Leo’ en is terecht een zeer bijzondere en revolutionaire smartphone te noemen.
Het is de eerste Windows phone met een gigantisch 4,3 inch display.
Het is de eerste Windows phone met een capacitive multi touchscreen.
Het is de eerste Windows phone met HTC Sense…….

Moet je erbij zijn? Wil jij de HTC HD2 hebben?
Lees snel onze uitgebreide review mét video’s en wie weet is de HD2 er wel één voor jou!

______________________________________________________________________

 

Buitenkant
Iedereen die de HTC HD2 beetpakt heeft gelijk het WOW-gevoel.
Het is een prachtig vormgegeven toestel, met delen van duurzaam kunststof en metaal en het geheel voelt bijzonder solide en prettig aan.
Veel mensen vinden hem misschien wat groot, maar goed, daar krijg je dan ook een levensgroot 4,3 inch beeldscherm voor terug.
De platheid van het apparaat weet menigeen te bekoren: de HD2 is ondanks zijn wat ruimere afmetingen slechts 1,1 cm dik!

Het toestel heeft een karakteristiek HTC-design.
De achterzijde is van zwart-metallic kunststof en wordt onderbroken door de batterijcover welke grijs en geborsteld is.
De cameralens steekt wat uit en raakt de ondergrond wanneer je het toestel op zijn rug legt. Dat is wel iets om voorzichtig mee te zijn.

Praktisch de gehele voorzijde is het beeldscherm.
De telefoonhoorn bevindt zich bovenaan (design lijkt op dat van de Touch Cruise II) en onderaan het display zitten dezelfde vijf hardwareknoppen in precies dezelfde uitvoering/volgorde als op de onlangs uitgekomen HTC Touch2: oproep aannemen, home, startmenu, terug en oproep beëindigen/aan- en uitknop.
De hardwareknoppen lichten op bij indrukken.

 

 

De afmetingen van de HTC HD2 zijn: 12,1 x 6,7 x 1,1 cm.
Het gewicht is: 157 gram inclusief batterij.

 

Linkerzijde (alleen volumeknoppen).

 

 

 

Rechterzijde.

 

 

 

Onderop het toestel: een 3,5 mm audiopoort en een MicroUSB-aansluiting.
De HTC HD2 is het eerste HTC-toestel met MicroUSB.

     

 

 

 

Bovenzijde.

 

 

 

 

 

De HTC HD2 (midden) in vergelijking met links de HTC Touch Pro2 en rechts de Sony Ericsson XPERIA X1.

 

  

  

  

In de doos
De fraaie HTC HD2 wordt in hetzelfde kleine witte doosje geleverd als de meest recente modellen, de HTC Hero, Touch2 en de Tattoo.
De HD2 is ook het eerste toestel zijn dat op zijn verpakking de nieuwe huisstijl van HTC (Quietly Brilliant) zal dragen.

  

 

 

 En wat mag je allemaal in dat kleine witte doosje verwachten?

 

 

A: HTC HD2
B: Netvoeding (bestaande uit adapter, MicroUSB-kabel (C) en EU-stekker (E));
C: MicroUSB-kabel;
D: Batterij;
E: EU-stekker;
F: 3,5 mm stereo headset;
G: Schuimrubberen oorkussentjes en bevestigingsclip voor headset (F).

Niet afgebeeld: lederen pouch (draagtasje), gebruikershandleiding, snelstartgids, garantiekaart, accessoiregids.

Opmerkelijk: de HTC HD2 komt zonder screenprotector! Elke HTC uit de Touch-serie had altijd een meegeleverde screenprotector. Dat wordt toch een losse aanschaffen dan…

 

 

Beeldscherm
Het LCD-TFT scherm van de HTC HD2 is al een reden op zich om het toestel te kopen.
Het is een joekel van een touchscreen en meet 9,4 bij 5,2 centimeter, met een diagonaal van 11 cm (4,3 inch).
In vergelijking: de afmetingen van het toestel zijn 12,1 bij 6,7 cm!
Het lijkt dus net of je eerder een scherm dan een smartphone in je handen hebt en dat is echt heel mooi om te zien.

De resolutie is 800 x 480 pixels (WVGA) en het 16:9 display kan 65.536 kleuren weergeven.

Wat het scherm, en dus de HD2, revolutionair maakt is dat het een capacitive en multitouch touchscreen is. That’s a world’s first voor een Windows phone.
De HTC HD2 heeft dus niets meer aan een stylus en moet dus altijd met de vingertoppen bediend worden. De lichtste aanraking wordt nu gedetecteerd omdat een capacitive touchscreen nu eenmaal op basis van een elektrische stroom werkt en het menselijk lichaam (dus ook je vinger) een prima geleider is.

Capacitive
Het is echter wel even wennen; de combinatie capacitive scherm + Windows Mobile.
HTC heeft zeer goed zijn best gedaan om via HTC Sense de hele boel capacitive-vingervriendelijk te maken, maar voor wie jarenlang met de tegenhanger, het resistive scherm (op basis van echte drukpunten op het scherm) heeft gewerkt is de omschakeling naar capacitive even oefenen.
Met name het typen op het virtuele schermtoetsenbord gaat ineens een stuk langzamer, omdat je het scherm in vergelijking met een resistive touchscreen gewoon op een andere manier moet aanraken.

Multitouch
Multitouch komt naar Windows phones! Dankzij HTC. Windows Mobile 6.5 ondersteunt namelijk geen multitouch, maar HTC’s Sense interface en de Opera webbrowser mooi wel.
Het principe is simpel maar alom bekend (natuurlijk van de iPhone): met twee vingers kun je nu allerhande gebaren maken om zaken op je scherm te zien gebeuren.
De meest bekende, het ‘pinchen’ wordt door de HD2 ondersteund, waardoor je met een knijpbeweging foto’s, tekst en websites in- en uit kunt zoomen.

Verder in deze review kun je een video demonstratie van deze multitouch-bediening bekijken.

 




 

Batterij
De verwisselbare lithium ion accu van de HTC HD2 heeft een capaciteit van 1230 mAh (spanning: 3,7 V).
De batterij is daarnaast ook vrij klein in vergelijking met het toestel zelf.
1230 mAh is daarbij ook niet de meest krachtige accu. Waarom niet gewoon een 1500 mAh net zoals in de Touch Pro2?

 

 

De HD2 scoort met een volle batterij een standbytijd van maximaal 490 uur en een continu beltijd tot zeker 380 minuten.
We hoeven niemand meer te  vertellen dat die tijden drastisch omlaag gaan wanneer je veel gebruik maakt van mobiel internet, Bluetooth en ook regelmatig navigeert met je smartphone.
Het constant aan hebben staan van een Microsoft Exchange verbinding voor pushmail en gegevenssynchronisatie vreet natuurlijk nog meer stroom.
Anyway: als je aan dit profiel voldoet en regelmatig telefoneert (dus met name de zakelijke gebruiker), dan moet je erop rekenen dat je de HTC HD2 na 1,5 tot 2 dagen weer moet opladen.

 

 

Geheugen
De HTC HD2 heeft:

- 336,97 MB programma RAM (werkgeheugen);
- 201,77 MB opslag (intern geheugen);
- MicroSDHC slot voor kaartjes tot maximaal 32 GB. We hebben ook de snelle Class 6 MicroSDHC getest (16 GB) en deze werkt probleemloos in de HD2.

 

 

Het MicroSD-slot bevindt zich zoals bij elk HTC-toestel onder de batterijcover. Om het kaartje eruit te halen moet je dus altijd de batterijklep verwijderen.
De klep zit stevig op het toestel geklikt, maar kan vrij eenvoudig worden losgemaakt. Dit is dus in principe geen probleem, maar het geheugenslot direct op de zijkant had toch wel beter geweest.

 

 

Processor
De HTC HD2 is op vele vlakken een revolutionaire Windows phone.
Eén van zijn pijlpunten is dat het de eerste HTC smartphone is met de veelbesproken Qualcomm Snapdragon processor (de eerste Windows phone met deze processor was de Toshiba TG01).
De Snapdragon, met het typenummer QSD8250B is daadwerkelijk 1 GHz snel en draait als een zonnetje.

Ook beschikt de Snapdragon over een grafische controller met eigen geheugen en ondersteunt deze OpenGL ES 2.0.
OpenGL ES 2.0 is op dit moment de meest geavanceerde techniek voor 3D graphics op een smartphone.
En de HTC HD2 maakt daar goed gebruik van met zijn HTC Sense user interface (zie verder).

 

 

Mobiele telefoon
Alle HTC’s zijn natuurlijk ook nog mobiele telefoons.
En de HD2 is een zeer goede telefoon ook. De HD2 nu een poos als ‘telefoon’ op zak te hebben is de conclusie kort maar krachtig: makkelijk en prettig in gebruik.
Goede geluidskwaliteit, stevige verbinding en zeker de ‘People Centric Communication’ van HTC Sense maakt van mobiel communiceren een fijne belevenis.
HTC’s speciaal ontwikkelde People Centric Communication is een systeempje met je contactpersonen als centraal punt. Je opent Kees en je kunt Kees bellen, mailen, smsen, maar ook direct de oproephistorie, mailwisseling en het sms-verkeer bekijken. Allemaal vanuit het contact Kees.
HTC paste deze functionaliteit al eerder toe in de Touch Pro2 an de Hero.

De HTC HD2 is een quadband telefoon en werkt dus op 850, 900, 1800 en 1900 MHz netwerken (GSM, GPRS en EDGE) wereldwijd.
Videotelefonie is helaas niet mogelijk vanwege het ontbreken van een tweede camera op de voorzijde van het toestel.

 


 

Snel breedband mobiel internet kan over UMTS en HSDPA tot maximaal 7,2 Mbit per seconde. HSUPA (upload) wordt door het toestel ondersteund tot maximaal 2 Mbit per seconde.
Andere draadloze features zijn natuurlijk Bluetooth 2.1 + EDR en 802.11 b/g Wi-Fi.

Wat wel opviel is het volgende: als je niet beter weet is het geen probleem, maar zeker in vergelijking met de Touch Pro2 is het telefoongeluid en het handsfree geluid op luidsprekerstand wat aan de ‘dunne’ kant.
Ok, gewoon goed en luid genoeg verder, maar het geluid van de Pro2 is echt heel goed.
Als je daar aan gewend bent dan valt het het bij de HD2 gewoon op. Ook het geluid wat over Bluetooth voice naar een carkit gaat klinkt minder vol en minder duidelijk dan met de Touch Pro2.

 

 

Digitale 5.0 megapixel camera
De HTC HD2 is uitgerust met een 5.0 megapixel digitale camera, waarvan je de lens op de achterzijde van het toestel kunt vinden.
Zoals we al zeiden: het lensdeel steekt uit en raakt de tafel dus als je het toestel neerlegt.
De rand rondom het lensdeel is van chroom, dus het zou best wel eens kunnen zijn dat dat op deze manier gaat beschadigen…
Het objectief van de HD2 is voorzien van een autofocus en maakt heel aardige plaatjes, waarvan je hieronder een voorbeeld kunt bekijken.
Voor het eerst is er ook een dubbele LED-flitser toegepast, dus foto’s in een wat donkerdere omgeving komen nu ook goed op je 4,3 inch scherm te staan. De LED-flitser heeft ongeveer een bereik van 1 tot 1,5 meter.

 

 

De 5.0 megapixel foto’s (2592 x 1944 pixels smalbeeld of 2592 x 1552 breedbeeld) maakt de camera van de HD2 in het JPG-formaat.
Video’s maak je in het MPEG-4 of H.263 (3GP) formaat met maximaal 640 x 480 pixels (VGA) en ruim 30 beeldjes per seconde (fps). Hier geldt: hoe minder licht, hoe minder fps.

 

  • Hier zie je een breedbeeld foto genomen met de HTC HD2:

 

   

Klik op de foto om de ware grootte te zien.

 

 

 

GPS
De HTC HD2 is uitgerust met de bij de Qualcomm Snapdragon horende GPSone GPS-ontvanger.
De GPS wordt ondersteund door HTC’s QuickGPS (AGPS) applicatie, welke via het internet constant de meest actuele GPS-gegevens downloadt, zodat de GPS-ontvanger instructies op zak heeft en dus van tevoren weet waar hij de satellieten in de lucht kan vinden.

TomTom Navigator 7 is natuurlijk het eerste navigatieprogramma wat je op een Windows phone uitprobeert en de HTC HD2 draait deze probleemloos.
Sterker nog: het is een waar genot om met zo’n 4,3 inch joekel op je dashboard te navigeren!

 

 

 TomTom Navigator 7.910 op de HTC HD2. Koude fix: 39 seconden, warme fix: 7 seconden en hete fix: 2 seconden (met QuickGPS gedownload).

 

 

 

CoPilot Live 8
Net als bij de HTC Touch Pro2 en de Touch2 wordt er bij de HD2 een gratis proefversie van CoPilot Live 8 geleverd.
Het programma staat al voorgeinstalleerd, je moet alleen nog de kaarten downloaden.
Dit kan vanaf een speciale HTC/CoPilot website, waarbij je de keuze hebt tussen de Benelux en Europa.
De kaarten moet je op een geheugenkaart van minimaal 2 GB plaatsen, welke je dus wel moet hebben.
Vervolgens kun je CoPilot Live 15 dagen volledig gebruiken, en daarna eventueel aanschaffen via diezelfde website voor € 29,99 (Benelux) of € 69,99 (Europa).

 

 

Bewegingssensor
Natuurlijk de HTC HD2 ook uitgerust met een ingebouwde bewegingssensor. Het toestel is dus compatibel met al die leuke toepassingen, met name games, die gebruik maken van deze z.g.n. accelerometer. HTC levert dan ook wederom het balspelletje ‘Teeter’ mee. Dat de accelerometer ook nuttig gebruikt kan worden bewijst de Sense gebruikersinterface (zie verder) op het toestel. Zo draaien de berichten- en webbrowser applicaties met je mee wanneer je het toestel een kwart slag draait – ook bij het invoeren van tekst (e-mail/sms schrijven). Daarnaast beschikt Sense over de nieuwe feature om het foto-/videoalbum en de muziekspeler in horizontale stand te gebruiken, een stand die je dus activeert door het toestel 90 graden te kantelen.

 

 

Proximity sensor
De HTC HD2 heeft een ingebouwde proximity sensor, oftewel een nabijheidssensor. De sensor zit op de voorzijde, links van de telefoonhoorn.
Als je in gesprek bent gaat het scherm dus uit (oh verrukking) wanneer je het toestel tegen je oor houdt. Als je het toestel in het gesprek van het oor weghaalt dan springt het scherm weer aan. Zo kun je dus makkelijk iets noteren of opzoeken, terwijl je dus niet onbedoeld van alles indrukt omdat je de telefoon/het scherm tegen je oor aan houdt.

 

 

TV-out – denied
Helaas…. de wereld is teleurgesteld…. de HTC HD2 heeft geen TV-out functie.
HTC wil dit blijkbaar alleen toepassen, doelende op presenteren via de beamer, op de echt zakelijke modellen als de X7510, Touch Pro en Touch Pro2.

 

 

Haptical feedback
Elke moderne touchscreen telefoon trilt als je iets op het scherm aanraakt. Dat is haptical feedback.
De HTC HD2 geeft deze feedback bij het typen op het virtuele toetsenbord, bij het drukken op de tabjes van HTC Sense en bij het aanklikken van links in de webbrowser.
Voor je hele beleving van het invoeren via het touchscreen is het een prettige toevoeging.
Mocht je de haptical feedback toch als wat minder prettig ervaren, dan is de functie natuurlijk ook uit te zetten.

 

 

Windows Mobile 6.5 en HTC Sense
De HTC HD2 is HTC’s tweede Windows Mobile 6.5 toestel, of beter gezegd ‘Windows phone’, zoals Microsoft zelf het mobiele platform sinds de release van 6.5 noemt.
Windows Mobile 6.5 biedt o.a. een sterk verbeterde gebruikers interface met touch-vriendelijke bediening, fraaie menu’s en een compleet nieuw homescreen en startmenu met grote iconen.
Het nieuwe besturingssysteem is daarnaast voorzien van Microsoft’s nieuwe features als de Windows Marketplace (online applicatiewinkel) en de My Phone cloud based synchronisatie service, waarmee je bestanden online kunt backuppen en eventueel kunt delen met anderen.

 


 

Op de HTC HD2 merk je als gebruiker eigenlijk niet heel erg veel van Windows Mobile, want zoals het op de batterijcover van de HD2 gemeld staat: ‘With HTC Sense’.
HTC Sense is de evolutie van HTC’s grafische schil ‘TouchFLO 3D’ en debuteert in deze vorm op de HD2.
Sense (Manila versie 2.5.19202525.0) biedt naast een sterk verbeterde TouchFLO 3D een aantal nieuwe features, zoals een compleet nieuw homescherm, een ingebouwd geotagging systeem (HTC Footprints), een Twitter tabblad (HTC Peep) en een verbeterd agenda tabblad.

Nieuwe grafische gimmicks zijn er natuurlijk ook. Zo heeft Sense nieuwe weeranimaties, die nu als wallpaper door het hele systeem ingesteld kunnen worden. Regent het buiten? Dan regent het dus in heel HTC Sense. Met herfstweer buiten waaien de bladeren je letterlijk om de oren.
HTC Sense heeft nu ook een op de Apple iPhone’s ‘Coverflow’ lijkende indeling voor foto’s, video’s en muziek.
Kantel je HD2 maar eens 90 graden met muziek of het album op het scherm en je kunt op een zeer fraaie manier horizontaal bladeren.
De rappe 1 GHz Snapdragon processor maakt dat het allemaal ook nog eens supervloeiend verloopt.

 

Schermvoorbeelden van de in de HTC Sense op de HD2 aanwezige tabbladen:

 

 

 

 

 

 

 

 

De laatste afbeelding is het Windows Mobile 6.5 startmenu, welke geen onderdeel is van HTC Sense.
De software-informatie van de HTC HD2, retailversie:
ROM 1.43.404.1 (70124) NLD
Windows Mobile 6.5 Professional
CE 5.2.21864 (Build 21864.5.0.81).

 

 

 

Plaatjes zeggen meer dan 1000 woorden, maar video’s zeggen natuurlijk nog veel meer dan plaatjes!

 

  • Bekijk onze videodemonstratie van de HTC Sense interface op de HTC HD2:

 

 

 

 

  • Bekijk onze videodemonstratie van de Opera Mobile webbrowser op de HTC HD2:

 

 

 

  

HTC Touch2 en multimedia
Iedere smartphone gebruiker wil natuurlijk foto’s en filmpjes op z’n toestel.
Laat de HTC HD2 daar nou meer dan perfect geschikt voor zijn.
Een reusachtig 4,3 inch WVGA scherm, 3,5 mm audio uitgang en een supersnelle Snapdragon processor van 1 GHz maken van de HTC HD2 een krachtige en volwaardige Pocket Media Player.

De HD2 speelt fullscreen video op voortreffelijke kwaliteit. Gewoon met de ingebouwde (MPEG-4) albumapplicatie of met een third party media player als bijvoorbeeld CorePlayer Mobile.
MPEG4′s op 1500 kbit/s met 800 x 480 pixels worden zonder horten of stoten vloeiend afgespeeld.
Nogmaals, het grote scherm maakt het tot een waanzinnige beleving.

Benieuwd hoe dat er uit ziet?

  • Bekijk onze videodemonstratie van video playback op de HTC HD2:

 

 

 

 

Prijs en beschikbaarheid
De HTC HD2 is vanaf begin november leverbaar en heeft een verkoopadviesprijs van € 599,- zonder abonnement en inclusief btw.
Het toestel is er in zowel een Nederlandse als Engelse uitvoering.
Ben jij geïnteresseerd in de spectaculaire HTC HD2? Hij is hier verkrijgbaar!

 
 

 
HTC HD2 ScreenprotectorScreenprotector
Ben jij op zoek naar de allerbeste screenprotector voor je HTC HD2?
De Adapt Screenprotector voor de HTC HD2 heeft een 100% perfecte pasvorm en bedekt de complete voorzijde, helemaal rondom de hardwareknoppen, dus niet alleen het display.
De ultra clear protector is van een stevige kwaliteit, is afwasbaar en het aanbrengen is een fluitje van een cent.
Bestel direct jouw Adapt Screenprotector voor de HTC HD2!




  Gepubliceerd op 28 oktober 2009 door Redactie onder Reviews - toestellen (94.776 keer bekeken)
  Tags: , , , ,





52 reacties op “Review: HTC HD2”



    WinMo.nl schrijft:
    28 oktober 2009 om 20:53

    Er is ons gevraagd om een schermvoorbeeld van het horizontale virtuele toetsenbord van de HTC HD2 te maken.

    Bij deze!





    michie schrijft:
    28 oktober 2009 om 22:47

    kunnen jullie een meer uitgebreide review geven over de camera-mogelijkheden van dit toestel, met name door het tonen van indoor- en outdoorfoto’s gemaakt onder verschillende instellingen en resoluties. Eerdere (en minder uitgebreide) reviews op andere sites doen mij vermoeden dat de fotokwaliteit erg tegenvalt…!?!?





    Xmoo schrijft:
    29 oktober 2009 om 22:54

    Kunnen jullie iets zeggen over het scherm? Is het een glaze scherm, kras vrij, heb je een screen protector nodig of niet etc etc.

    Thx.





    Mhaish schrijft:
    30 oktober 2009 om 11:06

    Ik heb de oorspronkelijke Touch HD en daar was de doos stuk fraaier. Trouwens zit er geen hoesje om je toestel te beschermen? Ik zie het ieder geval niet op de review staan. Het hoort er wel bij te zitten.





    Rico schrijft:
    30 oktober 2009 om 14:45

    1ob·jec·tief bn, bw; -tiever, -st zonder zich door eigen voorkeur te laten beïnvloeden; onbevooroordeeld, onbevangen (tegenst subjectief)

    Dus Cool Blue laat zich door eigen voorkeur beinvloeden omdat meneer Winmo een HD2 reviewt terwijl “de baas” dat ding verkoopt?

    Ehm….. ???





    Andrej schrijft:
    31 oktober 2009 om 22:29

    @Mhaish

    In de doos:
    Batterij
    Oplader
    Headset
    Handleiding

    Geen hoesje of tasje dus….





    hnparedes schrijft:
    2 november 2009 om 17:29

    Wat is de hoeveelheid vrij RAM-geheugen?





    WinMo.nl schrijft:
    3 november 2009 om 01:04

    @ Xmoo:

    Waar het scherm exact van gemaakt is is mij niet duidelijk. Het lijkt me (voelt als) kunststof, maar daar kom ik z.s.m. op terug.
    Of het display echt krasvrij is denk ik in ieder geval niet. Een screenprotector is dus raadzaam.
    Het scherm is sowieso wel erg vlekgevoelig!

    -

    @ hnparedes:

    Na de eerste keer opstarten heb je 190 MB vrije opslag op het interne geheugen.





    spinningdiamond schrijft:
    4 november 2009 om 09:43

    Hallo WINMO

    De stylus is verdwenen bij de HTC HD2. Die is geschiedenis.
    Maar als het toestel vastloopt, ik weet niet of dat kan? Hoe moet je het toestel dan resetten.
    Of moet je de accu eruit halen zoals bij de NOKIA N96?
    Ik heb hierover nog nergens iets gelezen.





    WinMo.nl schrijft:
    5 november 2009 om 15:56

    Hallo spinningdiamond,

    Daar heb je een goed punt.
    Er is een (rode) resetknop aanwezig onder de batterijklep. Je kunt hem heel goed zien op de foto in onze review hierboven, onder het kopje “Batterij”, waar je hem linksonder de ruimte onder de batterijcover ziet.

    Er is geen stylus aanwezig om hem in te drukken, en met je vingers lukt het niet; de resetknop ligt natuurlijk laag in de opening. Een pen of paperclip is dus een vereiste als je hem mechanisch wilt softresetten (als de manier door de power switch lang in te drukken niet helpt).
    De accu eruithalen is natuurlijk ook een manier voor opnieuw opstarten.

    De HD2 is bij mij nog niet gecrasht, ik heb softresetten dus inmiddels alweer twee weken nog niet nodig gehad.





    maarten schrijft:
    11 november 2009 om 15:26

    Hallo,
    overweeg momenteel om een HD2 NL aan te schaffen, maar als Vlaming had ik hier liever een Azerty toetsenbord opgezien. Kan dit softwarematig makkelijk aangepast worden? Veronderstel van wel, maar wil toch graag bevestiging hebben voor ik bestel…
    Bedankt!
    Maarten





    frevell schrijft:
    12 november 2009 om 00:03

    @ Andrej: Er zit wel een hoesje bij. Een Pouch. HTC komt rond 1 dec met een “klep”-hoes. Rond de 15 euro. Piel Frama heeft er al een (80 euro) En op Ebay zijn honderden verschillende te vinden (uit China) in alle kleuren en vormen.





    evolv12 schrijft:
    16 november 2009 om 09:29

    Hallo iedereen,

    Ben sinds afgelopen week ook in het bezit van dit fraaie toestel, maar er is 1 instelling die ik niet kan vinden en waar ik me erg aan stoor: ik kan nergens instellen dat ik buiten het postvak IN van mijn exchange server, ook de submappen wil laten synchroniseren. Op mijn oude HTC kon ik dat instellen door bij berichten naar ‘mappen beheren’ te gaan, maar die optie is ineens foetsie… Weet iemand waar ik deze optie kan vinden?

    Alvast bedankt!
    Bart





    morpheus schrijft:
    16 november 2009 om 10:11

    HD2 error ontdekt in de Sense interface.
    Als je de agenda op week view zet kom je niet voorbij 1 november!
    Dit schijnt een bug te zijn in de rom.
    Wellicht wordt dit snel opgelost.
    Andere views van de agenda hebben hier geen last van.





    hjoels schrijft:
    16 november 2009 om 13:50

    IK wil nu na de proefperiode van 15 dagen CoPilot activeren. Je moet naar de site http://www.copilotlive.com maar daar kun je niets activeren. Er wordt een productcode gevraagd door het programma, maar waar deze code te halen??

    Kan iemand mij helpen??

    Dank.





    hjoels schrijft:
    16 november 2009 om 14:42

    Ik ben er zelf al achter. Je moet de kaarten aanschaffen met je creditcard en bij de bevestiging ontvang je de productcode. Na intikken is CoPilot geactiveerd. Werkt prima………….





    hjoels schrijft:
    16 november 2009 om 14:49

    @Mhaish
    Who cares about de doos. Het gaat toch om wat er zin zit???

    @Andrej
    Er zit standaard wel een hoesje bij, alsmede een 2Gb micro SD kaartje.

    Overigens een perfect apparaat. Ik heb m’n I-phone de deur uit gedaan.





    evolv12 schrijft:
    16 november 2009 om 14:52

    Weet iemand hoe je submappen kunt synchroniseren??





    Geert schrijft:
    16 november 2009 om 22:39

    evolv12, ik denk dat je het e-mail opties menu even naar beneden moet scrollen met je vinger, want mappen beheren staat er bij mij toch wel echt wel tussen hoor!

    MVG/Geert.





    Frank schrijft:
    26 november 2009 om 18:48

    Ik heb het sd-kaartje met tomtom navigator 7 in mijn hd2 gestopt. Echter, niet hetzelfde resultaat als hier boven beschreven. “Your device is not compatible with this version of TomTom NAVIGATOR” verschijnt er in mijn scherm. Weet iemand hoe ik navigator wel aan de praat kan krijgen op mijn hd2?

    Alvast bedankt,

    Frank





    marsupilami schrijft:
    1 december 2009 om 00:34

    Jongen jongen jongen …..
    Niets persoonlijks hoor Frank, maar wanneer gaat het publiek nu eens begrijpen dat de officiële TomTom gewoon rotzooi is??
    TomTom ondersteunt die Navigator 7 die in de verkoop is maar voor een paar toestellen, die kun je vinden op hun website. Al het andere werkt GEWOON NIET. Dus ook de HTC HD2 niet.
    Dan krijg je bij het installeren van de software dus “Your device is not compatible with this version of TomTom NAVIGATOR”. En TomTom gaat je ook niet helpen, want je hebt een incompatibel toestel PUNT. Bellen heeft dus geen zin. De winkel waar je het gekocht heeft gaat je ook niet helpen.

    Alle slimmeriken die elke Windows Mobile smartphone hebben en gewoon TomTom 7 draaien die hebben de niet zo heel officiële versie weten te bemachtigen, die installeert gewoon op elke. Als je het mij vraagt doet iedereen dat zo, want geen gezeik. Je hoeft niet naar TomTom te luisteren met hun “wij ondersteunen jouw toestel niet” gezwets, want iedereen weet beter: het werkt op elke Windows smartphone met ingebouwde GPS en zonder problemen.

    U heeft een Sony Ericsson? Een HTC? Een Acer misschien? TomTom werkt, ongeacht wat ze in Amsterdam ook beweren.

    Zoek maar eens naar TomTom Navigator 7.910.9185 op het internet (nieuwsgroepen, rapidshare, bittorrent weet ik veel wat nog meer) en je zult zien, “once you have that CAB, put it on your device and install”.

    Dan zijn er nog mensen die die versie dan downloaden en installeren, een werkende TomTom hebben maar dan nog geen kaarten. Je zou dan die kaarten die je hebt gekocht op die SD kunnen proberen ermee, met je officiele key.
    Anderen denken dat met TomTom Home te kunnen doen, die dan weer zegt dat je device incompatible is.
    Home werkt niet eens goed met Navigator 7, dus zet uit je hoofd.





    schrijver schrijft:
    1 december 2009 om 16:02

    Vermakelijk verhaal Marsupilami, heb ervan genoten!

    En gelijk moet ik erbij zeggen: het is triest, maar oh zo waar. TomTom werkt dit zelf in de hand.
    Het zou niet zo moeten zijn dat men het aanmoedigt, maar illegaal is wel zo makkelijk voor degene die gewoon TomTom Navigator 7 willen hebben.
    Het werkt ALTIJD, de kaarten zijn altijd up te daten door gewoon de nieuwste versie steeds te downloaden en te activeren met de activation tool/meta file.

    Kijk maar eens hier, daar vind je het walhalla voor alles navigatie, ook TomTom 7: http://www.gpsunderground.com/forums





    hjoels schrijft:
    1 december 2009 om 21:22

    Waarom niet gewoon CoPilot activeren voor € 33,– (Benelux). Werkt prima. Ik woon nu al een jaar in een nieuwe straat in Breda. TTN 720 GO herkent deze straat nu nog niet. CoPilot vindt de straat feilloos.

    Wil je je HTC-HD2 helemaal met je PC besturen??? Geen probleem. Ga naar: http://www.mymobiler.com/ en download
    MyMobiler v1.23 (PC Install). Installeer het programma op je PC en sluit je HTC aan. Klik ActiveSync aan en het
    programma wordt geïnstalleerd op je HTC nadat je op JA hebt geklikt voor de installatie.

    Nu kun je alles vanaf de PC besturen.





    hjoels schrijft:
    1 december 2009 om 23:08

    @Marsupilami
    Heb even op FTD gekeken en TomTom Navigator 7.910.9185 gevonden en geïnstalleerd MET de kaarten Europa
    835.2421. Er zit een prima handleiding bij de download en het werkt perfect op mijn HD2.
    Snap dus niets van je opmerking: ….”een werkende TomTom hebben maar dan nog geen kaarten”…..

    Heb dus nu 2 navigatie systemen, TTN-7 en CoPilot (zie vorige opmerking).





    marsupilami schrijft:
    2 december 2009 om 22:00

    Er zijn alweer nieuwe kaarten van begin december!
    Het gaat om Europe 8.40.2563. Heb ‘m al draaien. :)





    hjoels schrijft:
    3 december 2009 om 19:36

    @marsupilami
    Heb Europe 8.40.2563 er op gezet, maar vraagt om een activeringscode en die kan ik niet vinden…
    Enig idee waar ik die vandaan moet halen??





    hjoels schrijft:
    4 december 2009 om 10:42

    Na wat geklooi met een meta file heb ik het toch voor elkaar gekregen. Hij zit er op en werkt als een speer.





    Klusman schrijft:
    7 december 2009 om 13:01

    Weet je zeker dat de laatste 840.2563 is.
    Tomtom home ziet deze wel , maar mijn hd niet.
    Wel de versie 840.2561 die werkt wel.





    marsupilami schrijft:
    8 december 2009 om 11:12

    Hi Klusman,

    Ja echt 840.2563, zie mijn screenshot:





    crowne schrijft:
    7 januari 2010 om 01:28

    Ik heb vorige week dan na veel wikken en wegen bij de bel company een HTC HD2 gekocht.
    Toen ik thuis kwam natuurlijk meteen mee gaan spelen en toen kwam ik er achter dat mijn telefoonboek al helemaal vol stond met nummers en namen. Ik dacht in eerste instantie dat dit gewoon een voorbeeld was of iets dergelijks maar toen ik mijn msn opstarte en er een ene Maurice zich automatisch aanmelde vond ik dat wel erg vreemd. Maurice zijn vrienden begonnen ook daadwerkelijk te praten dus dit was zeker geen voorbeeldje. Op advies van de winkel moest ik de nieuwste rom instaleren en dat heb ik dan ook gedaan. Na de update was mijn telefoon weer leeg en was Maurice ook nergens meer te bekennen. Echter na anderhalve dag deed het touch gedeelte van mijn toestel het niet meer. Ik heb meteen een soft reset gedaan en dat werkte niet waarna ik een hard reset heb gedaan dat ook niks uithaalde. Volgende dag terug naar de winkel gegaan waar mij werd verteld dat ik een nieuw toestel zou krijgen maar dat het besteld moest worden…. Nu ben ik nogsteeds wachtende op een nieuw toestel….

    TOP apparaatje, helaas zo kort van kunnen genieten en ik heb het idee dat ik een showmodel of zelfs een testmodel ik handen had.





    daan123 schrijft:
    7 januari 2010 om 14:18

    Beste crowne,

    Mag ik je vragen welke vestiging van BelCompany dat was?
    Thnx.





    john hage schrijft:
    14 januari 2010 om 15:01

    hi heb een vraagje is er ook een nieuwe kaart voor benelux ik hoef heel europa er niet op gebruik ik maar zelden





    rraaij schrijft:
    14 februari 2010 om 13:53

    Ik ben net n paar dagen in t bezit van de HTC-HD2. Tot nu toe gebruikersvriendelijker als mn oude HTC Touch, wat echt n onding was. Het plaatsen van je persoonlijke programma’s is kinderlijk eenvoudig, echter het verwijderen is mij nog niet gelukt. Ik lees over de eenvoudige download van tomtom, kan iemand mij zeggen waar bij FTD deze staat en hoe het verder in zn werk gaat…. ik ben n leek op dit gebied.





    marsupilami schrijft:
    15 februari 2010 om 11:33

    Hoi rraaij,

    Bittorrent werkt ook heel goed hoor..





    john hage schrijft:
    16 februari 2010 om 08:14

    Hoi rraaij

    Moet je ff zoeken op de ftd naar HTC HD daaronder vind je wel wat je zoekt ook met landscape erbij dat is voor het draaien van je tel
    ik heb 7 met kaart west europa werkt bij mij als een trein kaart moet je wel even een krack voor hebben
    maar ff door zoeken en dan lukt het wel





    Kati schrijft:
    29 maart 2010 om 15:44

    ik heb werkende kaarten nodig voor TomTom7
    kan iemand mij hierbij helpen?
    alvast bedankt, Kati





    Rico schrijft:
    29 maart 2010 om 23:15

    @Kati: Google.





    fems schrijft:
    14 april 2010 om 16:37

    ik heb dus ook sinds enkele weken deze super telefoon en ben tot nu toe alleen maar tevreden geweest.
    nu heb ik alleen het volgende probleem; ik krijg em niet werkend met mij carkit! heel vervelend. hij zit de carkit wel, maar kan er op een of andere manier geen verbinding mee maken….wie heeft er een oplossing?





    sanjay schrijft:
    14 april 2010 om 16:42

    Hallo Fems,

    Lees dit onderwerp maar zeker ook de reacties op dat onderwerp hier: http://www.winmo.nl/pioneer-avic-f910bt-niet-goed-compatible-met-htc-hd2





    bennie schrijft:
    23 april 2010 om 22:31

    @joels

    ik heb begrepen dat jij de copilot hebt aangeschaft via de site en betaling gedaan met creditcard. Dat is mij allemaal duidelijk. ik weet waar ik zijn moet om te kopen maar mijn vraag aan jou is of je ook de betaling op een andere manier kan doen? ik heb geen creditcard maar wil wel de produkt code gaan kopen van de beneluxversie op mijn htc hd2, want de probeerversie bevalt mij prima.
    ik kan deze vraag namelijk niet stellen via de bedoelde site omdat je geen contact kan leggen.. hoop dat jij het weet?

    alvast dank en groet, Ben





    bennie schrijft:
    23 april 2010 om 22:32

    ik bedoel @hjoels

    :-)





    jw007 schrijft:
    2 mei 2010 om 20:47

    hoe werkt het met de software ik krijg binnenkort de htc hd2.. moet je de software downloaden of hoe zit dat…. wie wil me vertellen hoe dat zit??

    gr





    b. schrijft:
    11 mei 2010 om 15:02

    Hallo allemaal.

    Kan iemand me aub. helpen of een tip geven hoe ik mijn htc hd2 windows 6.5 pro. kan upgraden naar windows mobile 6.6. pro.

    Hartelijk bedankt allemaal.
    m.v.g ,
    Genc





    Sonaya schrijft:
    1 juni 2010 om 11:42

    Gisteren heb ik het programma Agenda One op mijn HD2 geïnstalleerd (gekocht op Marketplace). De hele layout van mijn gsm veranderde, knoppen werkten niet meer etc. Bij het eerste gebruik va Agenda One krijg je wel de melding dat je de gsm moet resetten als bepaalde knoppen niet meer werkten, maar dit had geen resultaat. Er was niet meer te werken met de gsm dus ik heb Agenda One eraf gegooid. Helaas krijg ik de gsm niet meer in de oude staat terug; normaal als je op het windowslogootje onderaan de telefoon drukt, krijg je een scherm met veel icoontjes, o.a. ook “Instellingen”. Als ik daarop klikte kon ik van alles aanpassen, zoals achtergrondscherm, draadloze verbindingen etc. Nu dus niet meer. Als ik nu op Instellingen klik, staan er nog maar een paar icoontjes en ik kan bijv. nergens meer de achtergronden aanpassen. Mijn hele beginscherm is ook veranderd en niet meer terug te zetten naar hoe het was. Ik had het Weer op het beginscherm en allemaal snelkoppelingen etc.; nergens meer terug te vinden of terug te zetten.
    En alhoewel ik Agenda One dus heb gedeïnstalleerd, ziet nog steeds het overzicht van bijv. Contacten er anders uit. Vreemd…

    Ik baal hier echt van. Hoe krijg ik de telefoon weer in de oude staat? En hoe kan ik Agenda One (waar ik dus voor betaald heb) toch normaal draaien op de gsm zonder dat ik andere functies niet meer kan gebruiken of dat die zomaar verdwenen zijn?

    Grtz Sonaya





    browning schrijft:
    1 juni 2010 om 18:12

    Heyy,,
    Heb sinds een weet mijn HTC HD2.
    Maar ik kan mijn volume niet regelen als ik youtube kijk, en windows media player luister.
    De volume knop (aandezijkant) doet het niet,
    bij youtube gaat hij ineens sneller spelen en media player doet hij niks.

    enig idee hoe dat kan?

    Mvg, Roy





    marsupilami schrijft:
    2 juni 2010 om 13:28

    @Sonaya: lijkt erop dat er niets anders op zit dan een hard reset…

    @browning: heb je de laatste firmware? Kun je vinden op de HTC website. De problemen die je omschrijft zijn bugs die in vroegere firmware voorkwamen.





    Michelchr schrijft:
    21 juni 2010 om 13:49

    @marsupilami

    Hetgeen jij schrijft op:
    1 december 2009 om 00:34

    Jongen jongen jongen …..
    Niets persoonlijks hoor Frank, maar wanneer gaat het publiek nu eens begrijpen dat de officiële TomTom gewoon rotzooi is??
    TomTom ondersteunt die Navigator 7 die in de verkoop is maar voor een paar toestellen, die kun je vinden op hun website. Al het andere werkt GEWOON NIET. Dus ook de HTC HD2 niet.
    Dan krijg je bij het installeren van de software dus “Your device is not compatible with this version of TomTom NAVIGATOR”. En TomTom gaat je ook niet helpen, want je hebt een incompatibel toestel PUNT. Bellen heeft dus geen zin. De winkel waar je het gekocht heeft gaat je ook niet helpen.

    IS VOLLEDIG BIJ MIJ VAN TOEPASSING:-(

    Ik heb de HTC HD mini en ben helaas zo dom geweest om een legale versie van TT, de navigator 7 (á € 100) te kopen.
    Heb jij enig idee hoe ik een werkende navigator 7 op mijn HTC HD mini (T5555) kan zetten????

    Mail me anders even aub!

    Ik snap er echt helemaal niks meer van…:-(





    schrijver schrijft:
    21 juni 2010 om 14:07

    @ Michelchr:

    De kaarten die je bij je gekochte TomTom hebt kun je kopieren en gebruiken.

    Je moet een “vrije” versie van Navigator 7 (het CAB bestand) gewoon ergens zoeken en downloaden.
    Hier plaatsen we geen verwijzingen, die worden logischerwijs door de beheerder verwijderd omdat dat linken naar warez is.

    Doe gewoon even Googlen of kijk op de gpsunderground forums.





    Michelchr schrijft:
    21 juni 2010 om 15:59

    Beste Schrijver,

    Is het mogelijk dat wij met elkaar in contact kunnen komen…..?
    Ik heb nl. een “niet legale versie” en een gekochte versie. Met deze beide versies heb alles wat binnen mijn mogenlijkheden ligt geprobeert. Ik ben een totale dombo;-) op het gebied van computers en alles wat daar mee te maken heeft.
    Mijn mail adres is m_christen1@hotm……

    Alvast bedankt!





    Geert schrijft:
    21 juni 2010 om 17:31

    Hoi,

    Wat lukt er niet met die “niet legale” versie?
    Die hoort gewoon te installeren als je de CAB aantikt vanuit de Verkenner.

    Dunkt mij dat je dan sowieso iets verkeerds hebt…





    Michelchr schrijft:
    21 juni 2010 om 18:29

    De niet legale versie (met de kaart western en Central Europe) krijg ik wel geinstallerd op mijn HD Mini. Alleen verder dan het scherm, invoeren van de activatiecode kom ik niet. Ik heb er een bestandje easy activator (TT8_keygenerator) bijgekregen maar die werkt op een één of andere manier niet op mijn computer. Waardoor ik geen geldige activatie code kan genereren.

    Vervolgens heb ik de kaart map (Western Europe)van mijn gekochte versie op de root van de micro SDkaart gezet. Vervolgens start ik TT dan weer op en kies ik voor de kaart die ik van de gekochte versie erbij heb gezet. Bij het invoeren van de activatiecode die bij deze kaart hoort zegt TT dat het een ongeldige activatiecode is????

    Dus zowel illegaal als gekocht krijg ik ze beide niet aan de praat:-(

    Gr. Michel





    Theo.ilja schrijft:
    28 oktober 2010 om 18:18

    HTC HD2 is mijn eerste en laatste HTC apparaatik heb hem nu 3 maanden en het moederbord heeft het al begeven. HTC nl geeft niet thuis voor geen elke coulance. in een w een K ding.oord









Reageer op dit bericht

Je moet aangemeld zijn om een reactie te kunnen plaatsen.


Jouw mening!

iPhone 5S...

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...



Advertenties


online adverteren www.m4n.nl


Advertenties